Aikuisopiskelijat

Hallintotieteisiin hakeutuu runsaasti jo työelämässä olevia, toista tutkintoaan suorittavia, tai perheellisiä aikuisopiskelijoita.

Hallintotieteiden aikuisopiskelijatoiminta – Tädit ja Sedät

Hallintotieteiden maisterin tutkinto koetaan hyödylliseksi työelämän kannalta. Erillisvalinnan kautta eri maisteriohjelmiin valituista jopa yli 30 % on aikuisopiskelijoita. Siihen, kuka on aikuisopiskelija, ei ole aukotonta määritelmää. Eräänlaisena rajapyykkinä on pidetty 30 ikävuotta, mutta itse koettu henkinen ikä on se, mikä ratkaisee. Jokainen määritelköön itsensä todellista ikää katsomatta.

Tädeiksi ja Sediksi ristityt aikuisopiskelijat ovat perinteisesti järjestäneet ainejärjestön muiden tapahtumien lisäksi myös omia tapaamisia muutamia kertoja vuodessa. Tänäkin vuonna toiminta jatkuu yhtä virkeänä.

Jos olet kiinnostunut seuraamaan, mitä hallintotieteiden aikuisopiskelijatoiminnassa tapahtuu, liity Staabin aikuisopiskelijoiden Tädit ja Sedät -sähköpostilistalle. Listan kautta saat tietoa tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Ohjeet liittymiseen löydät täältä.

Vuoden 2019 syksynä aloittavat aikuisopiskelijat sijoitetaan aikuisopiskelijoiden omaan tuutorryhmään, 19X. Tuutorin tehtävänä on opastaa uusi opiskelija alkuun, ja hän on uuden opiskelijan lähin apu opiskeluun ja käytännön asioihin liittyvissä asioissa. Mikäli tulet sijoitetuksi johonkin ”tavallisista tuutorryhmistä”, mutta tunnet samaistuvasi paremmin aikuisopiskelijoihin – tai toisinpäin –, ole yhteydessä tuutoreihisi tai Staabin tuutorvastaavaan.

Aikuisopiskelijatoimintaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kulttuuri- ja aikuisopiskelijavastaavaan ja aikuisopiskelijatuutoreihin.

Anna Häkkinen
tuutorointi- ja aikuisopiskelijavastaava
tuutorointi(at)staabi.fi