Fuksin muistilista

Hyväksymiskirje kolahti postiluukusta. Muutto uuteen kaupunkiin? Miten selvitä ensimmäisestä opiskeluvuodesta?

Tuutorit ovat uusien opiskelijoiden apuna ja tukena syksyllä. He ottavat yhteyttä uusiin opiskelijoihin tekstiviestillä, myohemmin puhelulla ja vielä sähköpostilla. Älä siis huoli, apua on saatavilla!

Fukseille lista tärkeistä asioista etenkin ensimmäisten viikkojen kannalta:

  1. Asuntoasiat kuntoon
  2. Ota opiskelupaikka vastaan
  3. Tee läsnäoloilmoitus ja hanki opiskelijakortti
  4. Hae tarvittavia tukia
  5. Aktivoi peruspalvelutunnukset ja tee kurssivalintoja
  6. Ilmoittaudu halutessasi kursseille
  7. Liity jäseneksi ja seuraa viestintäkanavia

 

1. Asuntoasiat kuntoon

Opiskelija-asunnot ovat Tampereella todella suosittuja. Yksiöihin saatat joutua jonottamaan jopa yli vuoden. Siksi kannattaa olla tarkkana ja hoitaa asuntoasiat kuntoon ripeästi. Ohessa muutamia osoitteita avuksi asunnon etsintään

 

2. Ota opiskelupaikka vastaan

Opiskelupaikka on otettava vastaan Oma Opintopolku palvelussa Opintopolku.fi-sivustolla. Voit ottaa paikan vastaan myös tuloskirjeen mukana lähetettävällä opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksella. Sinun on tehtävä vastaanottoilmoituksesi korkeakouluun viimeistään 10.7.2018 klo 15.00.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen (uta.fi)

 

3. Tee läsnäoloilmoitus ja hanki opiskelijakortti

Sinun on myös ilmoittauduttava yliopistoon 31.8.2018 mennessä. Hyväksyttyjen ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Opintopolku.fi -portaalin kautta ja sen voi suorittaa heti paikan vastaanoton jälkeen. Ilmoittautumista koskevat ohjeet toimitetaan opiskelijaksi hyväksytyille hyväksymisen yhteydessä. Aktuaarinkansliassa ilmoittautuvat uudet opiskelijat voivat ilmoittautua 1.8.2018 alkaen 31.8.2018 asti.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen (uta.fi)

 

Tilaa opiskelijakortti heti kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon ja maksanut jäsenmaksun. Kortti on opiskelijan tärkein väline, joka oikeuttaa lukuisiin etuisuuksiin ja alennuksiin!

 

4. Hae tarvittavia tukia

Muista hakea opintotukea ja yleistä asumislisää mielellään jo ennen opiskelujen alkua. Kelan nettisivulla voit hakea molempia kirjautumalla asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 

5. Aktivoi peruspalvelutunnukset ja tee kurssivalintoja

Peruspalvelutunnuksilla pääset käsiksi valtaosaan yliopiston sähköisistä palveluista.

Ohjeet tunnuksien aktivoimiseksi

 

Tuutorit opastavat uusia opiskelijoita kurssivalintojen kanssa syksyllä. Halutessasi voit tutkailla valmiiksi syksyn kursseja. Hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon rakenne selviää opinto-oppaasta.

 

6. Ilmoittaudu halutessasi kursseille

Ilmoittautuminen syyslukukauden 2017 kielikursseille alkaa elokuun alussa ja päättyy useimpien kurssien osalta 4.9.2018. Ensimmäisenä vuonna suositellaan käytäväksi englannin kurssi. Kursseja järjestetään kuitenkin sekä syksyllä että keväällä joten paniikkia tähän ei ole.

Opiskelu- ja ilmoittautumiskäytännöt kielikeskuksessa (uta.fi)

 

Käytännönläheinen Tietotekniikkataidot-kurssi yliopistoon hyväksytyille elokuun puolivälissä eli jo ennen syyslukukauden 2018 alkua. Kurssi on pakollinen osa kandidaatin tutkintoa. Osallistumista kursille ennen opiskelun alkua suositellaan mutta, kurssille on mahdollista osallistua myöhemminkin lukuvuoden aikana.

Tarkempaa tietoa kurssista ja sen suorittamisesta (uta.fi)

 

7. Liity jäseneksi ja seuraa viestintäkanavia

Muistathan liittyä myös ainejärjestömme Staabin jäseneksi! Järjestämme paljon monipuolisia tapahtumia pitkin vuotta. Ainejärjestön toimistolla voit poiketa kahvilla, tapaamassa uusia ja vanhoja tuttavia tai vain oleskelemassa luentojen välillä.

Jäseneksi voit liittya maksamalla Staabin jäsenmaksun 30 €. Maksu maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin opiskelujen aikana. Jäsenyys kestää niin kauan kuin sinulla on opiskeluoikeus hallintotieteisiin.

Ohjeet jäseneksi liittymiseen

 

Tykkää Staabista Facebookissa ja liity suljettuihin ryhmiin, niin olet aina ajan tasalla mitä ainejärjestössämme tapahtuu! Liity myös sähköiselle postituslistallemme STAABI-INFO.

Ohjeet listalle liittymiseen